גרנולה ממכרת ב-5 דקות עבודה!

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

גרנולה בייתית היא אולי המתכון הקל ביותר להכנה עם תמורה ענקית של ארוחות מאוזנות שבועות קדימה!

היא יכולה להיות כל מה שתרצו:
ארוחת בוקר זריזה בקערת חלב,
נשנוש קטן כשמתגנב אלינו רעב באמצע היום,
ארוחת ביניים קריספית עם קפה חם,
או אפילו ארוחת ערב קלילה ומפנקת בתוספת של יוגורט טבעי ופירות טריים.

מצרכים:

  • 500 גרם שיבולת שועל עבה
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס שקדים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן
  • 3 כפות סילאן/ מייפל/ דבש
  • 4 כפות טחינה גולמית/ חמאת בוטנים טבעית/ שמן זית
  • 1/4 כוס שבבי קוקוס
  • 1/4 כוס צימוקים (אני ממליצה ואוהבת באופן אישי צימוקים אוזבקיים)

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים מלבד שבבי הקוקוס והצימוקים.
  2. מעבירים ל-2 תבניות אפיה ומפזרים באופן אחיד.
  3. אופים 15-20 דקות דקות בתנור שחומם מראד ל180 מעלות (או עד שהגרנולה משחימה מעט).
  4. מוציאים את התבניות ומניחים לגרנולה להתייבש באויר הפתוח (חשוב!).
  5. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים על השיש/ במקרר/ מקפיא.