שומר בתנור

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight
תוספת קלילה של שומר אפוי ברוטב לימוני שתשדרג את הארוחה ותגרוף מחמאות

* המתכון בבסיסו שייך לאחותי האהובה.

מצרכים :

  • 6 יחידות שומר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 לימונים
  • כפית סוכר שטוחה
  • 3 שיני שום
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השומר במים כ-20 דקות ברתיחה עדינה.
  2. מעבירים את השומר לתבנית ופורסים לפרוסות.
  3. בצנצנת מכינים את הרוטב המורכב מ1/4 כוס שמן זית, מיץ לימון מ-2 לימונים, כפית סוכר שטוחה, 3 שיני שום כתושות, מלח ופלפל.
  4. יוצקים את הרוטב על פרוסות השומר ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

בתאבון