כתום

הצבע הכתום מתאפיין בשמירה על תיפקוד תקין של מערכת החיסון ובמלחמה בסרטן.

פירות הדר
משפחת פירות ההדר אופניית במיוחד לתקופת החורף, פירות ההדר הנפוצים הם: תפוז, קלמנטינה, אשכולית, פומלית, פומלה ולימון.
צריכת פירות הדר יכולה לסייע בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, הפחתה ברמות לחץ הדם והכולסטרול.
מחקרים בתחום מצאו סיוע בהפחתה בסיכון לאוטם שריר הלב, לשבץ מוחי ולאירועים אקוטיים בעורקי הלב, לתרכובות מסוימות במשפחת ההדרים (פלבונואידים) נמצא קשר לפעילויות אנטי-ויראליות ואנטי-דלקתיות.
פירות הדר מהווים מקור מצוין לאשלגן, וויטמין C, ויטמין – B6פולאט (המכונה גם “חומצה פולית”) וסיבים תזונתיים (המשפיעים על תהליכי עיכול ומטבוליזם).

מחקרים בתחום מראים קשר בין צריכת פירות הדר בתדירות גבוהה להפחתת הסיכון לסרטן מסוגים שונים בזכות מרכיבים רבים בהם אך הבולט בינהם הוא ויטמין  C

תפוז בגודל בינוני יספק לנו כ-70% מכמות הויטמין C המומלצת ליום.
2 קלמנטינות יספקו לנו כ-80% מכמות הויטמין C המומלצת ליום.
1/2 אשכולית תספק לנו כ-50% מכמות הויטמין C המומלצת ליום.
כוס פלחי פומלה יספק לנו מעל 100% מכמות הויטמין C המומלצת ליום
ו1/2 לימון יספק לנו כ-25% מכמות הויטמין C המומלצת ליום.
אז זיכרו – לימון (וגם כל פרי הדר אחר 😊 ) מוסיף המון!

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

מנגו – הפרי האקזוטי
פרי המנגו עשיר בתרכובת האורגנית – בטא קרוטן המהווה מקור לויטמין A ומפחית את הסיכון לסרטן.
המנגו עשיר בפולאט (“חומצה פולית”), ויטמין מקבוצת B התורם להתפתחות התקינה של העובר בזכות תרומתו למניעת מומים מולדים במערכת העצבים של העובר.
המנגו עשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם ובשמירה על תפקוד המוח.
המנגו עשיר ב:
וויטמין E (נוגד חימצון)
ויטמינים מקבוצת B
אשלגן (מינרל חשוב)
וויטמין Kנחוץ לתהליכי קרישת דם, בניית העצמות וכלי הדם
המנגו הוא אחד הפירות העשירים ביותר בויטמין C – כוס קוביות מנגו חתוכות מהווה כ-70% מקצובת הויטמין C המומלצת ליום.
עשיתי לכן חשק למנגו? ??

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

פרי החופש – אננס!
את האננס היום ניתן למצוא כבר בשפע גם בארצינו הקטנה בגרסה טרייה או קפואה באיכות גבוהה ובעצם הגרסה היחידה של אננס שאני ממש לא ממליצה עליה היא האננס המשומר (גם בגלל קופסת השימורים עצמה שמפרישה חומרים שממש לא מומלץ שימצאו בתזונה שלנו וגם בגלל תוספת סוכר גבוהה שמתלווה למוצר).
פרי האננס מכיל תרוכבת אנזימים בשם ברומלין לה מייחסים סגולות נוגדות דלקת.
אננס מהווה מקור לסיבים תזונתיים (אך לא עשיר בהם ביחס לפירות אחרים, כ1.4 גרם ל100 גרם) אשר להם פעילות חשובה במערכת העיכול, מניעת עצירות, האטה והפחתה בספיגת חומרים מהמזון והפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.
האננס מהווה מקור לויטמינים מקבוצת B.
האננס מהווה מקור עשיר לויטמין C – 100 גרם של אננס יספקו לגופינו כ-60% מקצובת הויטמין C המומלצת ליום.
אז מתי בפעם האחרונה אכלתן אננס??

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

הפרי הפופולארי – תמר!
התמר נחשב כפרי בולט בתרומתו לקידום בריאות ומניעת מחלות והינו עשיר בנוגדי חימצון (פוליפנולים) אשר מסייעים לתיגבור יכולת ההגנה והעמידות של גופינו.
התמר הוא פרי עשיר במיוחד בסיבים תזונתיים אשר להם תפקיד חשוב בפעילות מערכת העיכול, מניעת עצירות, האטה והפחתה בספיגת חומרים מהמזון והפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס,
לדוגמה – תמר מג’הול מכיל כ-8 גרם סיבים ל100 גרם פרי.
התמרים מהווים מקור מצוין למינרלים שונים החשובים לגופינו כגון אבץ, סידן, מגנזיום, ברזל ואשלגן (חלק ממינרליים אלו אף חיונים לחוזק העצמות הגופינו)
התמר מהווה מקור לויטמינים מקבוצת B.
התמר מסייע במניעת לחץ דם ובהגנה של בריאות הלב וכלי הדם.
יתרון נוסף ומשמעותי שיש לתמרים הוא תהליך הייבוש שקורה כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלהם על העץ, בכך אנו “חוסכים” תהליך ייבוש תעשייתי העלול לגרור לתוכו חומרים משמרים

לסיכום – תמרים הם פצצת אנרגיה טבעית, מתוקה וממש בריאה!
מומלץ לשלב אותם עם שקדים/אגוזים כאשר מתחשק לנו משהו מתוק במהלך היום, כ”זריקת” אנרגיה לפני אימון גופני, כהמתקה טבעית לשייקים, עוגות ועוד…

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight