אדום

הצבע האדום מתאפיין במלחמה בסרטן ובמחלות לב.

תות שדה – הפרי בעל הצבע החושני והמפתה

  • לתות שדה הגנה משמעותית ביותר מפני נזקי חימצון עקב תכולה גבוהה של ויטמין C ואנתוציאנינים – פיגמנטים אדומים-סגולים המקנים לו את הצבע האדום העז והמפתה.
  • תות שדה תורם לשמירה על תפקוד המוח, מזונות בעלי כמות גבוהה של נוגדי חימצון כמו תותים יכולים לסייע בהאטת תהליכי ההזדקנות בגוף ובמוח.
  • תות שדה יעזור לגופינו בהגנה מפני דלקות שונות, הגנה על בריאות הלב וכלי הדם ובהפחתת הסיכון לסרטן.
  • תות שדה מהווה מקור ל:
    • סיבים תזונתיים,
    • פולאט (חומצה פולית)
    • אשלגן
    • ברזל
    •  מגנזיום.
  • ספל תות שדה מכיל מעל 100% מכמות הויטמין C המומלצת ליום.

אז מי רצה עוד היום לקנות תותים להמתקת הסופ”ש?

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

פטל
אז אמנם זה פרי שמאוד קשה (אך אפשרי) למצוא בארץ טרי אבל פה נכנסת האופציה של פירות קפואים, יש כמה חברות בארץ שמוכרות פירות קפואים מסוגים שונים ופטל הוא אחד מהם.
חשוב לוודא שמדובר ב100% פרי ללא תוספות מיותרות, רב הערכים התזונתיים נשמרים בפירות שניתן לקנות קפואים וניתן לגוון איתו מאכלים שונים כמו שייקים, קינוחים, סלט פירות או קערת מוזלי.

  • פרי הפטל עשיר בנוגדי חימצון כמו אנתוציאנינים ופוליפנולים המסייעים לנו בהאטת תהליכי הזדקנות, מחלות ונוגדי דלקת.
  • הפטל מכיל פולאט (“חומצה פולית”), מגנזיום וויטמין E אשר מסייעים לנו בשמירה על בריאות הלב (ומכילים יתרונות רבים ונוספים כמובן עליהם אני מפרטת מעט בכל פוסט בסדרה “סלט של צבעים”).
  • הפטל מכיל חומצה אלאגית המסייעת לנו בהורדת הסיכון לסרטן (גם התותים מהפוסט בשבוע שעבר עשירים בה).
  • הפטל עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לשמירה על עיכול תקין.
  • הפטל הוא פרי עשיר בוויטמין C.
    אז מתי בפעם האחרונה אכלתן פטל? טרי? קפוא?
אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

תפוח (אדום) – הפרי הישראלי הנפוץ
נחשב פרי בולט בתרומתו לבריאות ובמניעת מחלות.

  • הקליפה האדומה של התפוח עשירה בנוגדי החימצון אנתוציאנינים המגנים מפני הזדקנות ומחלות.
  • התפוח (עם הקליפה יחד) עשיר בסיבים תזונתיים אשר תורמים לתקפוד תקין של מערכת העיכול (תפוח אחד בנינוני יספק לנו מעל 10% מכמות הסיבים היומית המומלצת)
    הסיבים התזונתיים שבתפוח מסייעים להורדת רמות הסוכר, רמות הכולסטרול והפחתת הסיכון לסרטן.
  • התפוח האדום מכיל וויטמין C.
  • צריכת תפוחים באופן קבוע נמצאה קשורה להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
  • תפוחים (יחד עם הקליפה שלהם) מהווין מקור לקוורצטין שהוא נוגד חימצון ודלקת משמעותי.
    מכירות את המשפט הידוע: “?An apple a day keeps the doctor away”

בתאבון!

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

אבטיח – הפרי שמסמל את בואו של הקיץ

  • האבטיח הוא מקור משמעותי לנוגד החימצון – ליקופן ממשפחת הקרוטנואידים הנותן לו את צבעו האדום (אם שמעתן על ליקופן בעבר זה כניראה היה בהקשר על עגבניה ).
  • הליקופן המצוי באבטיח נוטה להצטבר בריאות ובבלוטת הערמונית (פרוסטטה) ובכך מפחית את את הסיכון לסרטן באיברים אלו.
  • הליקופן המצוי באבטיח תורם להגנה מפני מחלות לב וכלי דם.
  • הליקופן המצוי באבטיח יכול להגן מפני נזקי זיהום אויר (על ידי שיפור עוצמת הריאות), שמירה על ראייה תקינה, שמירה על תפקוד המח והגנה מפני נזקי השמש.
    האבטיח עשיר מאוד בנוזלים ולכן מרווה את הצמא ומקרר.

בתאבון!

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

רימון
הרימון הוא פרי בעל מגוון רחב של סגולותיו בריאותיות הודות לאנתוציאנינים (הפיגמנטים האדומים המעניקים לו את צבעו) ופוליפנולים נוספים ברימון.
מחקרים מראים כי הרימון יכול לסייע במנגנונים שונים להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, להפחתת רמות לחץ הדם ולהפחתת הסיכון להתקפי לב ואירועים מוחיים.
הרימון עשיר בשלל רכיבים תזונתיים:

  • נוגדי החמצון ויטמין C וויטמין E ,
  • ויטמינים מקבוצה B (כמו ויטמין B6 ו B9 (פולאט/חומצה פולית).
  • אשלגן התורם למניעת יתר-לחץ דם.
    הרימון עשיר בנוגדי חימצון ונוגדי דלקת,
    תורם להתפתחות תקינה של העובר,
    עשיר בסיבים תזונתיים ותורם לעיכול תקין,
    תורם להפחתת הסיכון לסרטן,
    מגן על בריאות הלב וכלי הדם ותורם להפחתת רמות הכולסטרול בדם.
    הרימון יכול להיות שדרוג נהדר לסלטים, קינוחים ותבשילים שונים.
    ובקיצור – רימון מוסיף המון
אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight