לבן

הצבע הלבן המאופיין בשמירה על הלב וכלי הדם והגנה מפני חיידקים ומחלות.

לי’צי’

  • הלי’צי עשיר בחומרים נוגדי חמצון (בניהם פלבונואידים).
  • הלי’צי מהווה מקור לסיבים תזונתיים התורמים לנו לפעילות מערכת העיכול ולתחושת שובע.
  • בפרי הליצ’י ישנם ויטמינים מקבוצת B.
  • הליצ’י הוא מקור למינרל אשלגן.
  • הליצ’י נחשב בין הפירות העשירים בוויטמין C 
  • 3יחידות של ליצ’י יספקו לנו כרבע (25%) מכמות הוויטמין C המומלצת ליום.

ובאופן אישי – ליצ’י הוא אחד הפירות האהובים עלי וחיכיתי במיוחד לכתוב עליו, הוא אמנם פה לתקופה קצרה בשנה אבל ניתן לחלוטין להקפיא אותו בצורתו השלמה ולהמשיך ליהנות ממנו גם במשך השנה! (טיפ שקיבלתי מחברה טובה ואהובה).

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

בננה

כן כן היא שייכת למשפחה הלבנה (לפי צבעו של פנים הפרי ולא למשפחה הצהובה כצבע הקליפה).

  • בננה היא אחד המזונות העשירים ביותר במינרל אשלגן אשר מפחית את הסיכון במחלות לב וכלי דם ומסייע להורדת לחץ הדם.
  • הבננה עשירה גם במינרל מגנזיום אשר גם הוא יסייע לנו למניעת יתר לחת דם אך גם תורם לנו לבריאות העצם.
  • הבננות עשירות בסיבים תזונתיים ולכן יתרמו לנו לתחושת שובע, הגנה מפני סרטן המעי הגס ופעילות תקינה של מערכת העיכול, בננה אחת תתרום לנו כ10% מכמות הסיבים המומלצת ליום.
  • הבננה מהווה מקור לוויטמינים שונים בניהם – ויטמין C וויטמינים מקבוצת B.
  • בסך הכל הבננה היא בולט בתרומתו לקידום הבריאות ומניעת מחלות.

ומה ניתן לעשות עם בננות?  זה החלק הטוב ביותר – השימוש בה הוא אינסופי!
שייקים, מאפים (מחליפה נהדר ביצה במאפים טבעוניים), תוספת למוזלי, גלידה וארטיקים ביתיים וכמובן שפשוט ככה – בשלה וטרייה
תודו שאין כמוהה?
בננה – פצצת אנרגיה לבנה.

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

ג’ינג’רבחרתי להביא לכן שורש ארומטי במיוחד ולא פרי (אך שייך לצבע הלבן), קבלו את הג’ינג’ר (או כשמו בישראל – זנגוויל).

  • הג’ינג’ר תורם להסדרת מערכת העיכול בזכות העובדה שהוא מכיל מרכיבים פעילים בשם “ג’נג’רול” האחראים גם על טעמו החריף.
  • הג’ינג’יר הינו נוגד דלקת נהדר בזכות הג’נג’רול ואנזימים נוספים שבו.
  • הג’ינג’ר ידוע גם כבעל תכונות נוגדות חימצון ואף כבעל כושר הגנה מפני סרטן המעי הגס.
  • שורש הג’ינג’ר הוכח כמסייע למניעת בחילות בהריון (אך לא למניעת הקאות לצערינו).
    • שורש הג’ינג’ר מהווה בין היתר מקור ל:
    • מגנזיום.
    • סיבים תזונתיים.
    • ויטמין B6 וויטמינים ומינרליים נוספים.
    • תרבויות רבות מהמזרח משתמשות בשורש הג’ינג’ר:
      • בסין כטיפול בבחילות, הקאות, שלשול, כאבי בטן ואף כאבי שיניים.
      • בהודו כתרופה חשובה וכמובן במשקה המפורסם – Ginger lemon honey (מים חמים עם פלחי לימון, חתיכות ג’ינג’ר ודבש)
      • וכמובן משמש חלק בלתי ניפרד בתבשילים האסייתים.

אז איך אתן משלבות אותו בחיי היומיום שלכן? במטבח?

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight