ירוק

הצבע הירוק מאופיין בהאטת הזדקנות העין, שמירה על ראייה תקינה וחיזוק העצמות.

אגס

  • האגס מכיל סוגים שונים של נוגדי חימצון ונוגדי דלקת (פוליפנולים מסוגים שונים).
  • האגס הוא פרי המכיל ויטמין C.
    • פרי האגס הוא אחד הפירות העשירים ביותר בסיבים תזונתיים – מומלץ כמובן לאכול אותו יחד עם הקליפה על מנת לקבל את כל כמות הסיבים הגדולה שלו.
    • הסיבים התזונתיים תורמים לנו לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומניעת עצירות (בשילוב עם שתיית מים מספקת).
  • הסיבים התזונתיים תורמים להעלאת תחושת השבוע שלנו ומסייעים בהגנה על הגוף מפני מחלות שונות בניהן סרטן המעי הגס.
  • בזכות הסיבים התזונתיים הרבים שבו האגס מסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם ובכך מגן על בריאות הלב וכלי הדם.
  • אגס בינוני (עם הקליפה כמובן) יספק לנו כ15% מכמות הסיבים התזונתיים המומלצת ליום.

אוהבות אגסים? האם אתן אוכלות אותם עם הקליפה או בלי?

 

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

תפוח (ירוק) – הפרי הישראלי הנפוץ

  • התפוח (בכל הצבעים שלו) נחשב פרי בולט בתרומתו לבריאות ובמניעת מחלות.
  • תפוחים, יחד עם הקליפה שלהם, עשירים בסיבים תזונתיים אשר תורמים לתקפוד תקין של מערכת העיכול (תפוח אחד בנינוני יספק לנו מעל 10% מכמות הסיבים היומית המומלצת).
  • תפוחים (יחד עם הקליפה שלהם) מהווין מקור לקוורצטין שהוא נוגד חימצון ודלקת משמעותי, נמצא קשר בין אכילת תפוחים לבין הפחתת הסיכון לאסטמה ושמירה על הריאות.
  • הסיבים התזונתיים הרבים שבתפוח תורמים להורדת רמות הכולסטרול והסוכר בדם ובכך עוזרים לנו בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.
  • הסיבים התזונתיים בתפוח מסייעים לנו בהפחתת הסיכון לסרטן, תורמים לעיכול תקין ומעלים את תחושת השבוע שלנו.
  • התפוח מכיל וויטמין C.
  • אנצל את ההזדמנות לנפץ מיתוס נפוץ במיוחד – תפוח ירוק *לא* מכיל פחות סוכר מאדום, השוני בטעם בניהם וטעמו החמוץ יותר נובע מכמות חומצה שונה ולא מכמות שונה של סוכר.

אז איזה צבע של תפוח אתן מעדיפות?
אני אישית אוהבת במיוחד את הזן שנקרא – “פינק ליידי”

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight

אבוקדו – הזהב הירוק

מבחינה בוטנית אבוקדו אכן נחשב פרי אך חשוב לציין שמבחינה תזונתית הוא שייך לקבוצת המזונות העשירים בשומן (כמו זיתים, שמן זית או טחינה)

  • אבוקדו הוא פרי הבולט בתרומתו לקידום הבריאות ולמניעת מחלות.
  • האבוקדו מגן על בריאות הלב וכלי הדם, אחת הסיבות היא העובדה שהוא עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות התורמות להורדת רמות ה-LDL כולסטרול (הכולסטרול “הרע”).
  • אכילת אבוקדו תתרום לחיזוק העצמות עקב תכולת האשלגן הגבוהה שבו (האשלגן חשוב ומשמעותי גם בהורדת לחץ הדם), 100 גרם אבוקדו יספקו כ10% מצריכת האשלגן המומלצת ליום.
  • האבקדו מכיל מגוון של נוגדי חימצון התורמים להאטת ההזדקנות, שמירה על בריאות העין, בריאות הלב והפחתת הסיכון לסרטן.
  • פרי האבוקדו עשיר בסיבים תזונתיים התורמים, בין היתר, לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
    100 גרם אבוקדו יספקו לנו כ-25% (!!) מכמות הסיבים המומלצת ליום.
  • האבוקדו תורם להתפתחות תקינה של העובר ומניעת מומים ע”י תכולת הפולאט (חומצה פולית) שבו.
    • האבוקדו מכיל עוד מגוון רחב של רכיבי תזונה נפלאים ובניהם:
    • ויטמין C,
    • מגנזיום
    • ויטמין B6

לא סתם הוא קיבל אצלינו בבית את הכינוי – מתיל זהב. 
אז איך אתן אוהבות את האבוקדו שלכן? כסלט? ממרח?

אישהרה - אבוקדו | אפרת סטרוזברג ByMySight

קיווי

  • צבעו המהפנט של הקיווי מגיע מהפיגמנט הירוק – כלורופיל.
  • פרי הקיווי עשיר בנוגדי חימצון מסוגים שונים בניהם
    • פוליפנולים,
    • וויטמין C,
    • וויטמין E
    • קרוטנואידים.
  • הקווי הוא אחד הפירות העשירים ביותר בוויטמין C (אליו מצטרפים גם פירות ההדר, אננס ומנגו – (ניתן למצוא פוסט ניפרד על כל אחד מהם בפינה “סלט של צבעים”)
    קיווי בינוני יעניק לגופינו כ-80% מכמות הוויטמין C המומלצת לגופינו ביום.
  • הקיווי מכיל שפע של סיבים תזונתיים התורמים לגופינו למניעת עצירות ולהאטה והפחתה של ספיגת חלק מהחומרים במזון כמו סוכרים וכולסטרול.
  • פרי הקיווי מכיל וויטמינים שונים מלבד וויטמין C ובניהם:
    • וויטמין
    • וויטמין E
    • וויטמין B9 (הידוע בשמו פולאט/חומצה פולית)
    • וויטמין K שבין היתר הופך את הקיווי לפרי התורם לנו לחיזוק העצמות
  • הקיווי עשיר במגוון שונה של מינרלים ובניהם אשלגן ומגנזיום, גם הם תורמים לחיזוק העצמות , להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם ועוד שלל דברים טובים .
  • בזכות מכלול ה”טוב” שבקיווי הוא מגן על בריאות הלב וכלי הדם שלנו ומסייע בהפחתת הסיכון לסרטן.

גילוי נאות – הכותבת אינה אוהבת קיווי (אבל ביקשתן אז קיבלתן )
אז מה איתכן? אוהבות קיווי? איך אתן משלבות אותו בתזונה שלכן?

אישהרה -נטע שמואל | סדנה - בוקר של בריאות וכיף| אפרת סטרוזברג ByMySight